Ontnester

SERCON levert diverse ontnesters voor verschillende branches, voornamelijk uit de voedingsmiddelenindustrie. De verpakkingssystemen van SERCON voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, flexibiliteit en hoge belasting van de machines door continue productie (24/7). De ontnester kan door SERCON volledig op maat gemaakt worden, zodat deze aansluit op uw productielijnen.

SERCON levert kwalitatief hoogwaardige tray- en schaalontnesters voor het verwerken van elk formaat. SERCON levert deze systemen al meer dan 15 jaar en heeft veel ervaring met verschillende verpakkingssystemen. Door ervaring met diverse technologieën, geschikt in de voedingsindustrie, heeft SERCON klanten kunnen helpen met het implementeren van product-handling concepten. De engineers van SERCON denken graag met u mee over innovatieve oplossingen. Zij passen de laatste technieken toe in een systeem op maat voor u.

Sercon schroef ontnester machine

 

Wat is een ontnester?

Een ontnester is een machine die (grote) stapels schalen of trays op hoge snelheid kan ontstapelen. De ontnester wordt meestal in een productielijn ingezet om de schalen of trays per stuk aan te bieden aan de machines die ze vervolgens vult. SERCON biedt de ontnester aan op basis van twee verschillende technologieën, namelijk de schroef – en vacuüm ontnester.

 

Schroef ontnester

Capaciteit tot 150 trays per minuut met start/stop, on tot 300 tray’s per minuut zonder stop.

Binnen dit systeem hebben 3 niveaus van automatisering:

  1. SD01; Volledig instelbare schroeven, hiermee kunnen de meeste schalen worden ontnest zonder de aanschaf van een apart formaat deel.
  2. SD02: Hiermee kunnen de meeste schalen mee worden ontnest zonder de aanschaf van een formaat deel
  3. SD03: Deze machine maakt gebruik van de gangbare techniek waarbij een formaatdeel per schaal wordt gebruikt.

Schroef ontnester - SERCON Foodtech

 

Vacuüm ontnester

De vacuüm ontnester werkt op basis van zuignapjes en een vacuüm (luchtdruk) die de schaal of tray van de stapel afhalen en op het transsportsysteem aan de volgende machine aanbiedt. Wanneer de standaard ontstapel oplossing (de schroef ontnester) niet geschikt is voor het ontnesten van de specifieke schalen of trays wordt de vacuüm ontnester ingezet. De vacuüm ontnester heeft een capaciteit tot circa 120 – 150 trays of schalen per minuut.

 

Buffersystemen

Om het handmatig bijvullen van trays, schalen of bekers te beperken levert SERCON buffersystemen. De stapel wordt automatisch op de positie van de ontnester gebracht. Hiermee wordt de stapel schalen of trays vergroot en is de kans op stilvallen van uw productielijn minder groot. Het buffersysteem is gemakkelijk te koppelen aan het ontstapel systeem en volledig op maat te maken. Hierdoor wordt de maximale functionaliteit met een optimale integratie combineert in de bestaande productielijnen.

Buffersysteem - ontnester - SERCON Foodtech

 

Interesse in een oplossing van SERCON?

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over onze oplossingen en mogelijkheden? En bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Bel ons op +31 (0)570 621159, mail ons op sercon@mfgeurtsen.nl of vul het contactformulier in.

 

Productvideo

Productfoto's

Onze referenties

Grilstad
Friesland Campina
Peka Kroef
Top Taste
Alltexx
Royal Aware
Hilton Meats
Weerstand Food
Heat & Control  Ltd
Plukon
Fruity Pack
Stegeman
Saturn Petfood
ASN
Ishida
Storteboom
Matimex
Bio Brass
GEA Food Solutions
SARCO
Schaap food
IPN
Fatland
Van der Lee Seafish
Nutricia Medical Devices
BAKON
Bolletje
Renne Kistenreiniging
Anstelfood
VACO
Intersnack
Marine Harvest
Bakkersland
Stam Schaap
Vion
Bioharma
Van Loon
Premium Pack
Agroinvest
Marel
Banketfabriek Gebroerders van Rooy
Ulma
MULTIVAC
Tillman's
Pap Eggs
Fresh Care
Nestlé Nederland
Randstad Vlees